synth.nu

night-in-the-city-05-copy

Argh – ”Night In The City” (album)

Norska duon Argh består av Andreas Rønbeck och Glenn Henriksen. Ordet Argh får mig att vilja tro att det handlar om EBM, men i verkligheten handlar det om klassisk synthpop med referenser som Depeche Mode, a-ha, Pet Shop Boys och Human League. För älskare av klassisk synthpop är Argh ett band att ta till sitt hjärta.

Betyg: 8

Night In The City är duons debutalbum som imponerar starkt. Jag låter mig smekas av duons retrodoftande, atmosfäriska synthpop som faller mig i smaken. Vid första lyssningarna av albumet var jag måttligt imponerad, men plattan tar sig rejält om man bara ger albumet en chans. Argh är inte nyskapande för fem öre men duon har lärt sig hur man förvaltar ett arv från det förgångna på ett bra sätt. Duon har förmågan att komponera vackra melodier och skapa varma stämningar som långt ifrån alla lyckas med.

Night In The City står och väger lite mellan låtar som verkar influerats av Depeche Modes mellanepok och låtar som känns lite som en korsning mellan Human league och a-ha. Själv faller jag mer för låtarna som ekar Human League och a-ha. Ska jag vara något kritisk hade det säkert gått att putsa till refrängerna något i några av låtarna. Refrängerna håller, men det hade säkert gått att få till lite mer edge i vissa av dem.

Jag faller platt för titelspåret ”Night In The City” som i mina öron är albumets höjdpunk. Låten definierar klassisk synthpop när den låter som bäst med ett bra driv och en refräng som höjer hela låten. Den lite mer eftertänksamma, a-ha-liknade ”Higher Love” är även den riktigt bra.

Publicerad: 2014-11-18
Författare: Benjamin Kristiansen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s